Maakonna suurimat raamatukogu ootavad ees muudatused

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla Schasmin lükkab ümber väite, justkui raamatukogusid enam ei vajataks – kaugel sellest. Eelmisel aastal oli maakonnas ligi 10 000 lugejat, kes viisid raamatukogudest koju pea 300 000 raamatut, kinnitab ta.
Endla Schasmin lükkab ümber väite, justkui raamatukogusid enam ei vajataks – kaugel sellest. Eelmisel aastal oli maakonnas ligi 10 000 lugejat, kes viisid raamatukogudest koju pea 300 000 raamatut, kinnitab ta. Foto: Lea Margus

Valga keskraamatukogu ootavad ees muudatused. Direktor Endla Schasmin arvab, et raamatukogu peaks olema kui linna avalik ruum – kohtumispaik, kuhu igaüks võib tulla.

Milline võiks olla raamatukogude tulevik, silmas pidades muutuvaid nõudmisi?

«Kui aastaid tagasi kõneldi raamatukogudest kui infokeskustest, siis nüüd nähakse meid pigem kultuurikeskustena, kes pakuvad harivat meelelahutust. Eesti raamatukoguhoidjate ühingu koostatud dokumendis «21. sajandi raamatukogu» on kirjutatud: «Kujundada raamatukogudest multifunktsionaalsed kultuuri- ja hariduskeskused, mis kataksid peamised kogukonnakeskuse funktsioonid, sealhulgas kultuurilised, hariduslikud, sotsiaalsed funktsioonid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles