Sadu muutis teeolud halvaks

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene lumi sadas maha täna, 25. oktoobril.
Esimene lumi sadas maha täna, 25. oktoobril. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Öösel alanud lörtsi- ja lumesadu on muutnud tee libedaks ja halvendanud ka nähtavust. Autojuhtidel tasub sajuga sõites olla tavalisest veel ettevaatlikum.

Kui öösel puhus Eestis ida- ja kagutuul 5-12, saartel ja rannikul puhanguti 15 m/s, siis hommikul see nõrgenes veidi. Õhutemperatuur on hommikupoolikul üle Eesti 0..+2, saartel kuni 5°C.

Valgas oli kella 9 ajal hommikul õhutemperatuur 2 kraadi. Sademeid oli ilmateenistuse andmetel maha tulnud 1 mm. Nähtavus oli 1,5 kilomeetrit. See oli veidi paranenud, sest kella 8 ajal oli nähtavus vaid kilomeeter.

Maanteeamet manitseb, et eriti ettevaatlik peaks olema neljarealisel maanteel pärast lumesadu, tuisku või libeduse tekkimist teisel sõidurajal sõites. Kui esimene sõidurada tundub hästi sõidetav, siis teine sõidurada ei pruugi seda olla, sest väiksema liiklussageduse tõttu toimivad libedustõrje materjalid seal aeglasemalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles