Valgas sünnib uus muusikafestival

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
C-Jam
C-Jam Foto: Peeter Langovits/Postimees

Novembris sünnib Valgas uus muusikafestival «Ühe pilli lugu», millest Valga linnavalitsus soovib kujundada traditsioonilise Valga-Valka sügisese sündmuse. Festival tutvustab kava kohaselt publikule igal aastal üht kindlat muusikainstrumenti ning tänavu langes valik tšellole. Lisaks organiseeritakse festivali ajal õppepäevi ning töötubasid professionaalsete muusikute juhendamisel.

Festival saab teoks 17.–20. novembrini Valgas ja Valkas, tuues publiku ette parimad tšellopalad ning kuulsad muusikud Eestist ja Lätist, samuti korraldatakse huvilistele õppepäev.

Valga linnavalitsuse haridus- ja kultuuriameti juhataja Anneli Rants selgitas, et festivali korraldamisse kaasatakse naabrid Valkast esmajoones kahe linna muusikakoolide pilliõppe huve silmas pidades ning igal aastal valitakse koostöös instrumendiks erinev pill või pillirühm.

«Korraldajate soov on näidata eripalgelistel kontsertidel konkreetse instrumendi kasutusvõimalusi ja populariseerida seda eri žanrite kaudu,» lisas Rants.

Hea koostöö Eesti Kontserdiga on kaasa aidanud võimalusele tuua piirilinna Eesti ja Läti parimaid muusikuid. Tulemas on kammerorkester Klaaspärlimäng Sinfonietta koos tšellistide Silvia Ilvese ja Māra Botmanega, nende kahega liitub järgmisel kontserdil ka sopran Ksenia Kuchukova, kellega antakse ühine sütitav kontsert. Silvia Ilves ja Ksenia Kuchukova on meie rahvale eelkõige tuntud saatest «Klassikatähed».

Festivali lõppakord kõlab tšellokvarteti C-Jam ja tšellotrio Melo-M ühisel kontserdil. Õppepäev leiab aset Valga muusikakoolis tuntud C-Jami liikmete Pärt Tarvase, Levi-Danel Mägila, Margus Uue ja Tõnu Jõesaare juhendamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles