Endine postitöötaja sai süüdistuse

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lõuna ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, milles süüdistatakse 46aastast Katrinit raha omastamises ning dokumentide võltsimises ja nende kasutamises. Kohus arutab kriminaalasja lühimenetluse korras.

Kohtueelset menetlust juhtinud Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Anu Vilt ütles, et Valgamaa postkontoris klienditeenindajana töötanud Katrin valis välja isikud, kes ei olnud suutelised väga hästi oma pangakontot jälgima. «Kannatanud on eakad inimesed,» nentis prokurör.

Süüdistatav tunnistas oma süü üles ning põhjendas tegu raske materiaalse olukorraga.

Katrinit süüdistatakse talle usaldatud andmete kuritarvitamises, mille tulemusel sai ta kätte klientide pangaarvel olnud raha. Iga tehingu kohta koostas ta väljamakse orderi, kus võltsis kliendi allkirja. Raha omastamised tulid ilmsiks, kui ühe kannatanu sugulane avastas, et tädi pangakontolt on tehtud väljamakse ajal, kui viimane viibis haiglas.

«Süüdistuse kohaselt toimusid raha omastamised ajavahemikul 2009. aasta aprill – 2010. aasta mai. Eesti Post hüvitas klientidele tekitatud kahju, mis oli üle 30 000 krooni,» sõnas Vilt.

Kohtueelse menetluse viis läbi Valga kriminaalteenistus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles