Peaminister rõhutas kohalike teede korrashoiu tähtsust

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigikogu infotunnis vastas peaminister Andrus Ansip Keskerakonna saadiku Kadri Simsoni esitatud küsimusele kohalike teede hooldusega seotud probleemide kohta. Ansip selgitas, et ligipääsu tagamine omavalitsuse elanikele on kindlasti kohaliku omavalitsuse kohustus.

«Kui kohalik omavalitsus keeldub teed hooldamast, talvel lund lahti lükkamast, saab elanik saab ka omavalitsuse vastu kohtusse pöörduda,» ütles peaminister.

Ansipi sõnul on valitsus aidanud kohalikke omavalitsusi ja eraldanud kohalikele omavalitsustele täiendavalt lumekoristustöödeks 15 miljonit krooni, mis on täiesti arvestatav summa.

«See on sama summa, mille võrra kohalikud omavalitsused kulutasid möödunud aasta alguses tulenevalt rohkest lumest ühes kuus teehooldustöödele rohkem kui tavalistel aastatel. Valitsus on selle erakorralise lume, mis sadas põhiliselt maha detsembris, koristamise kulud kinni maksnud,» toonitas peaminister.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles