Teeolud püsivad halvad

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tihe lume- ja lörtsisadu raskendab ka liiklusolusid.
Tihe lume- ja lörtsisadu raskendab ka liiklusolusid. Foto: arhiiv

Varajastel hommikutundidel on teeolud riigiteedel piirkonniti esineva lumesaju ja tuisu tõttu peamiselt muutlikud, andis teada maanteeamet. Sajupiirkondades tuleb arvestada nii lumiste kui libedate lõikudega. Kohati piirab nähtavust tuisk.

Prognoositavalt lumesadu ja tuisk lähitundidel jätkuvad. Vaatamata hooldetöödele, kuid jätkuvale lumesajule tuleb libedusega arvestada pea kõikjal Eestis. Maanteeamet palub tungivalt vältida suverehvidega liiklemist.

Samuti tuleks ameti sõnul vältida möödasõite. Muutlike ilmaolude korral ole eriti ettevaatlik, sest ka lühikese distantsi korral võivad teeolud oluliselt erineda.

Kella 8 ajal oli ilmateenistuse andmetel Valgas -1, 8 kraadi. Idatuul puhus 3,6 m/s, puhanguti kuni 7,9 m/s.

«Teekasutaja ootused talvisteks sõidutingimusteks on viidud väga kõrgele, kuid sõidukijuht peab alati arvestama, et talvised sõiduolud erinevad kardinaalselt suvistest ning lumist ja libedat teed tuleb võtta normaalse nähtusena,» sõnas maanteeameti ida regiooni hooldevaldkonna juht Andres Piibeleht.

Talviselt libe tee vajab sõidukijuhtidelt suuremat tähelepanu ja teiste liiklejatega arvestamist. Selleks, et ohutult sihtpunkti jõuda, tuleb sõidukijuhtidel valida teeoludele vastav sõidukiirus ning ohutu sõidustiil – lubatud suurim piirkiirus ei ole kohustuslik. Sihtpunkti jõudmiseks varuge kindlasti rohkem aega.

«Maanteeamet koos hooldepartneritega on valmis talihooldeks ja seda kõigis maakondades üle Eesti, kuid peame arvestama, et saju ajal ja libeduse tekkel tuleb sõita raskendatud talvistes tingimustes,» selgitas Piibeleht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles