Teenekas spordimees saab aasta isa tiitli

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta isa tunnustatakse 6. novembri keskpäeval Otepää kultuurikeskuses. Samas antakse üle sünnikirjad kõige väiksematele vallakodanikele.
Aasta isa tunnustatakse 6. novembri keskpäeval Otepää kultuurikeskuses. Samas antakse üle sünnikirjad kõige väiksematele vallakodanikele. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Selgunud on tänavune Otepää valla aasta isa, andis teada vallavalitsuse kommunikatsioonijuht.

Otepää naisseltsi esinaise Ene Raudsepa andmeil laekus aunimetusele kaks kandidaati: Ilder Tallo ja Rene Alter. «Otepää valla aasta isa Ilder Tallo on igati tegus ja töökas otepäälane, kes tuntud paljudele,» sõnas Raudsepp. «Ka aasta Rene Alter on tubli ja tunnustamist väärt.»

Ilder Tallo peres on kaks last, Alard ja Erika, ning viis lapselast: Andri, Sirelin, Ulve-Alvin, Kuldar ja Rasmus.

Tallo on lõpetanud Pärnu L. Koidula nimelise keskkooli ja seejärel TRÜ kehakultuuriteaduskonna kehalise kasvatuse õpetaja erialal. 1964. aastal asus ta tööle Otepää internaatkooli kehalise kasvatuse õpetajana, kust siirdus 1968. aastal Otepää keskkooli samale erialale. Kehalise kasvatuse õpetajana on ta juhendanud koolis noormeeste korv- ja võrkpallitreeninguid. Talle on omistatud ka teenelise õpetaja austav nimetus.

Tema käe all on tublideks sportlasteks sirgunud mitu põlvkonda otepäälasi, kes kodukandile au ja kuulsust toonud, nende seas Ants Orasson, Kalju Ojaste, Martin Teder ja Priit Lehismets.

Just tema rangus ja sõbralik olek üheskoos on õpilastele jätnud hea mulje, mida meenutatakse alati ka vilistlaste kokkutulekutel. Silmatorkava panuse on Tallo nüüd, pensionipõlves, andnud oma tütrelaste kasvatamisse. Väljaspool õppetööd oli ta sageli haaratud kohtunikutööga suusaalade võistlustel.

Tema lemmikhobi on olnud tegutsemine spordivõistluste kohtunikuna laskesuusatamise, murdmaasuusatamise, kahevõistluse aladel, ta on aidanud organiseerida Tartu maratoni lastejookse ja Otepää matkasarja. Õpetaja, treeneri ja kohtunikuna on Tallo olnud nõudlik, põhimõttekindel, samas ka sõbralik, õiglane ja toetav.

Otepää valla aasta isa nominendi Rene Alteri peres kasvab kaks last: Markkus ja Markos. Rene Alter sündis Otepääl ja on kasvanud kaheksalapselises perekonnas. Oma lapsepõlve ja kooliaja elas ta vanavanemate Helga-Ellinori ja Endeli juures Otepää vallas Koigu külas Uibu talus, kust ta sai kaasa töökuse ja abivalmiduse.

Ta lõpetas Restu põhikooli 1992. aastal, seejärel omandas Vana-Antsla põllutöökoolis taluniku eriala. Sõjaväeteenistuse ajal täiendas end Võru Meegomäe lahingukoolis, kus sai sõjaväe politsei eriala. Alter töötab Chipmill OÜs logistikuna, tal on ka oma firma Rener OÜ, mis tegeleb transporti abistava tegevusega.

Isana on Rene Alter väga toetav ja osaleb laste tegemistes, näiteks käib koos poja Markkusega kaasas paljudel võistlustel nii Eestis kui välismaal, et toetada ja olla abiks oma nõu ning jõuga. Terve pere on väga sportlik. Isa käib koos lastega kalal, jalgratastega sõitmas, ujumas, suusatamas, kinos ja rallit vaatamas. Abikaasana on ta hoolitsev, abivalmis ja saab hakkama kõigega – nii kodu koristamisega kui ka remonditöödega.

Aasta isa tunnustatakse 6. novembri keskpäeval Otepää kultuurikeskuses. Samas antakse üle sünnikirjad kõige väiksematele vallakodanikele.

Kontserdil esinevad Helen Kirsi õpilased ja Laura Danilas. Kontserdil antakse üle ka sünnikirjad uutele vallakodanikele, kes sündinud tänavu ajavahemikus 1. aprillist 30. septembrini – neid beebisid on kokku 22, neist kuus tüdrukut ja 16 poissi. Lisaks sünnikirjadele saavad lapsed mälestuseks graveeringuga fotoalbumi, Helen Villi lasteraamatu "Väike väle lepatriinu" ja MTÜ Karukäpa liikmete kootud papud.

Piduliku tunnustamisürituse korraldavad Otepää kultuurikeskus, naisselts ja vallavalitsus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles