Viis hundilaskmisluba on jahimeeste arvates vähe

Eeva Nugis
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hunt
Hunt Foto: foto: http://www.shutterstock.com/

Alanud hundijahihooaja esimeses osas tohib Valgamaal küttida viis hunti. Et võsavillemeid siin kandis aktiivselt liikvel on, kinnitavad sagenenud rünnakud kariloomadele.

Eelmisel nädalavahetusel langes huntide rünnaku alla lambakari mullu Eesti parima mahetootja tiitli pälvinud Kopra Karjamõisas. Tõlliste vallas tegutseva ettevõtte juhataja Jüri Koppel kinnitas, et hundid murdsid viis lammast. Hallivatimeestega on Kopra Karjamõisas tegemist olnud varemgi.

Keskkonnaameti jahinduse spetsialisti Margo Tanniku sõnul on Valgamaa lambakasvatajatel huntidega muret ka Karula rahvuspargi piirkonnas, kus hiljuti murti kolm lammast. Seega arvab ta, et sarnaselt varasematele aastatele antakse kogutud andmete ja kahjustuste põhjal Valgamaale lube hunte jahtida juurde. «Kui enamiku murtud lammastest võib huntide arvele panna, siis mõningal puhul on murdjad olnud ka koerad.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles