Inspektorid kontrollivad meelelahutusasutusi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järelevalveinspektorite visiit meelelahutusasutusse
Järelevalveinspektorite visiit meelelahutusasutusse Foto: Päästeamet

Päästeameti Lõuna päästekeskuse inspektorid käivad reididel Lõuna-Eesti meelelahutusasutustes ja toitlustusettevõtetes, et kontrollida, kuidas külastajate ohutuse tagamiseks tuleohutusnõudeid täidetakse.

Varasemad kontrollid on  leidnud kõige rohkem puudujääke evakuatsiooniteede vabana hoidmises. Takistatud väljapääs tähendab, et tuleõnnetuse korral ei saa inimesed hoonest piisavalt kiiresti lahkuda ja nende elud satuvad ohtu.

«Tuleohutusnõuete järgimine, sealhulgas evakuatsiooniteede vaba läbipääsu tagamine, on ettevõtjate igapäevane kohustus, mida tuleb enda ja külastajate ohutuse tagamiseks täita kogu aeg,» ütles Lõuna päästekeskuse ohutusjärelevalvebüroo juhataja Viljar Schmidt. «Kõiki rikkumisi võtavad inspektorid täie tõsidusega ning korduvatele rikkujatele kasvavad ka trahvisummad.»

Päästeameti järelevalveinspektorid korraldavad reide meelelahutusasutustesse regulaarselt, et ettevõtjad panustaksid külastajate ohutuse tagamisse maksimaalselt.

Inspektorite teravdatud tähelepanu all on:

1. Evakuatsiooniteede olemasolu, tähistus, ohutu läbitavus ja evakuatsioonivalgustuse korrasolek.

2. Tuletõkkeuste nõuetekohane kasutamine (peavad sulguma automaatselt ja olema püsivalt suletud).

3. Tulekustutite hulga piisavus, õige paigutus ja korrashoid.

4. Tulekahjusignalisatsiooni dokumentatsiooni korrasolek.

5. Töötajate teadmised ohu korral tegutsemisest, tuleohutuspaigaldiste asukohast ning nende kasutamisest ja vastava koolituse varasem läbimine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles