Iseäralik näitus pakub muuseumis üllatust üllatuse otsa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna avati Valga muuseumis iseäralik näitus, mida peab oma silmaga nägema, sest raske on kirjeldada asju, mis seal välja pandud. Muuseumi kaks galeriid on täidetud taaskasutatud materjalidest meisterdatud valgustite ja muude sisustuselementidega.

Näituse autor, Keemilise ja Bioloogilise Füüsika Instituudis vaneminsenerina töötav Ain Toim on vanadest  nõukogude ajast pärit laboriseadmetest ja taaskasutatud vahenditest valmistanud väga põnevad, samas ka kaunid  valgustid ning omanäolised tarbe- ja mööbliesemed. Vanimad laboririistad, millest valgustid on tehtud, pärinevad 1950. aastatest, kuid valdav osa 1970. aastatest.

«Ise nimetan ma oma näitust insenerikunstiks. Näituse ühisnimetaja on taaskasutus. Asjade meisterdamiseks  olen kasutanud detaile, mis tegelikult ära visatud ja mille olen kokku korjanud,» tutvustas Toim väljapanekut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles