Mõnigi kohalik poliitik näeb valitsuse vahetuses uusi võimalusi

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõik ülejäänud viis Riigikogus esindatud erakonda umbusaldasid kolmapäeval reformierakondlasest peaminister Taavi Rõivast. Sellega on senine valitsus töö lõpetanud. Pildil erakondade Riigikogu fraktsioonide juhid teisipäevasel pressikonverentsil.
Kõik ülejäänud viis Riigikogus esindatud erakonda umbusaldasid kolmapäeval reformierakondlasest peaminister Taavi Rõivast. Sellega on senine valitsus töö lõpetanud. Pildil erakondade Riigikogu fraktsioonide juhid teisipäevasel pressikonverentsil. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Valgamaalasega viimastel päevadel suhelnud kohalike rahvaesindajate kommentaaridest jäi ühe mõttena kõlama, et kuigi uue valitsuse moodustamine kohalikku poliitikat pigem ei puuduta, põhjustab see omajagu segadust. Samas tõdeti, et praegune koalitsioon ei toiminud.

Reformierakonna liige, Valga linnavolikogu esimees Ivar Unt ütles, et ükski tüli pole kunagi hea. Undi sõnul oleks riigil eelkõige vaja juurde üldist rikkust, millest politseinikele, õpetajatele ja arstidele palka maksta, ideid selle tekitamiseks pole aga kellelgi.

«Kuigi Reformierakonnale on ette heidetud, et nendel puuduvad värsked ideed, kuidas Eestit arendada, siis ma ei näe ka, et Keskerakonnal, sotsidel ja IRLil (erakonnad, kes alustasid kolmapäeval uue koalitsiooni moodustamiseks konsultatsioone – toim) oleksid need olemas. Ainuke, mida võib uus valitsus teha, on suure tõenäosusega makse tõsta, sest raha on vaja programmide täitmiseks, mis suure tõenäosusega tulevad,» arvas Unt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles