Tulevase omavalitsuse nimi tekitab lahkarvamusi

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varasemalt leppis valdade ühinemise juhtkomisjon kokku, et Valga linnast ja ümbritsevatest valdadest moodustub Valga vald. Rahva pöördumiste tõttu tuleb nimeküsimus aga taas arutusele.
Varasemalt leppis valdade ühinemise juhtkomisjon kokku, et Valga linnast ja ümbritsevatest valdadest moodustub Valga vald. Rahva pöördumiste tõttu tuleb nimeküsimus aga taas arutusele. Foto: Graafika: Jüri Rüsülainen

Hulk Valga aukodanikke ja teisi valgalasi on teinud ettepaneku nimetada tulevane Valga ümbruse ühendomavalitsus Valga linnaks – mitte vallaks, nagu seni plaanis.

Oma ettepaneku Valga linna ning Karula, Taheva, Tõlliste ja Õru valla ühinemisel tekkiva omavalitsuse nimetamiseks Valga linnaks on ühinemise juhtkomisjonile esitanud näiteks lasteaia Pääsuke hoolekogu, aga ka linnavalitsuse ettevõtlus- ja arenguspetsialist Sten Otsmaa. Ühispöördumise tegi ka seitse Valga linna aukodanikku: Meelis Kivi, Aasa Põder, Peep Audova, Galina Babitš, Laine Mänd, Ülo Mere ja Aime Lõhmus.

Pöördumises toovad nad välja, et omavalitsuse muutumisest linnast vallaks kaotab Valga linn olulise osa oma identiteedist ning tähtsusest nii riigi sees kui rahvusvaheliselt. «Mõistame samuti vallaelanike seisukohti ning tänaste valdade territooriumitele jääb võimalus soovi korral moodustada linnaosad ning linnaosakogud,» seisab pöördumises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles