GALERII: Lapsed kehastusid loomadeks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valga lasteaias Buratino sai täna, 10. novembril teoks eriline ettevõtmine. Kuna eelkõige isadepäevale pühendatud pidu juhtus päevale, mil Eesti rahvas ikka ka mardipäeva on tähistanud, otsustas lasteasutus direktor Merle Kaare sõnul korraldada midagi sellist, mis ühtaegu mõlema päeva kombestikuga seostuks.

Pidu, milles lasteaia üheksa rühma osalesid, kandis nime «Rongisõit». Seejuures polnud see sugugi mitte esimene kindlast temaatikast lähtuv pidu, mis Buratinos teoks saanud. «Teemasid on olnud aastate lõikes erinevaid. Mõtlesime, et mis teema siis tänavu valida ja siis meenus, et rongiteemat pole me veel kasutanud. Ometi on ju Valga tuntud raudteelinn, kus olemas ka kenasti renoveeritud jaam,» rääkis Kaar.

Direktor tunnistas, et inspiratsiooni saadi Gustav Ernesaksa ja Ellen Niidu tuntud lastelaulust. «Kuna aga lapsi on meil palju, võtsime loomi juurde ja peol nägi seetõttu ka selliseid tegelasi, keda laulus pole, näiteks mesilased. Loomulikult ei puudunud ka päriselt laulus esinevad loomad: kassid, koerad, sarvilised ... Näiteks kassid tulid rongi peale Kirbu peatuses.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles