Politsei tutvustab oma tööd ja varustust

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja prefektuuri prefekt Kristjan Jaani
Põhja prefektuuri prefekt Kristjan Jaani Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Laupäeval, 12. novembril kutsub politsei- ja piirivalveamet oma aastapäeva puhul inimesi Eesti suuremates linnades oma tööga tutvuma.

Ajavahemikul kella 12–15 saavad inimesed politsei töö ja varustusega tutvuda viies kaubanduskeskuses üle Eesti. Kohtumispaigad on Ülemiste keskuses Tallinnas, Lõunakeskuses Tartus, Kaubamajakas Pärnus, Põhjakeskuses Rakveres ning Astri keskuses Narvas.

Põhja prefekt Kristian Jaani sõnul on politsei ja piirivalve aastapäev pühendatud kõigile neile, kes igapäevase tööga Eestis turvalisust loovad.

«Seni on aastapäev olnud pigem organisatsiooni sisene tähtpäev, kuid kuna politsei töötab Eesti inimeste jaoks, siis otsustasime tänavust sünnipäeva tähistada koos inimestega, kelle heaks töötame. Nii näitame Eesti suuremates kaubanduskeskustes oma varustust ja vormi. Kolme tunni jooksul saab tutvuda selle osaga politseitööst, mis ehk igapäevaselt välja ei paista, kuid on väärtuslik osa turvalisuse tagamisest,» rääkis Jaani.

Sünnipäeva ürituste kava on kõigis linnades ühesugune. Päev algab tervitusrockiga, tutvustatakse kriminalistide tööd, oskusi näitavad teenistuskoerad, uurida saab politsei varustust, käppa annab Lõvi Leo ning räägime talvel tähtsatest turvalisuse teemadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles