Isade osakaal vanemahüvitise saajate hulgas on tõusnud

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsevankriga mees Tallinnas.
Lapsevankriga mees Tallinnas. Foto: Egert Kamenik/Postimees

Sotsiaalkindlustusamet maksis selle aasta 31. oktoobri seisuga vanemahüvitist 17 468 inimesele kogusummas 17,4 miljonit eurot.

Võrreldes septembriga on hüvitise saajate arv suurenenud 246 inimese ehk 1,4 protsendi võrra. Septembris maksti vanemahüvitist 17 222  inimesele kogusummas 17 miljonit eurot.

Enam on vanemahüvitise saajaid ootuspäraselt naiste hulgas, kuid 31. oktoobriks oli vanemahüvitis määratud ka 1386 isale kogusummas 2,2 miljonit eurot. Võrreldes eelmise kuuga on isade arv suurenenud 3,4 protsendi võrra ja nende saadud vanemahüvitise kogusumma 3,7 protsendi võrra.

Keskmine vanemahüvitise suurus oli oktoobris 995 eurot, kuu varem oli summa 988 eurot. Hüvitise suurus suurenes 0,7 protsendi võrra.

Õigus vanemahüvitisele algab rasedus- ja sünnituspuhkuse lõpupäevale järgnevast päevast. Kui ema ei saanud rasedus- ja sünnituspuhkust, tekib õigus vanemahüvitisele alates lapse sünnist. Hüvitis määratakse hüvitisele õiguse tekkimise päevast arvates 435 päevaks. Hüvitist makstakse iga kuu 8. kuupäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles