Hääletajad soovisid saada osaks Elva vallast

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puka rahvamajas hääle andnud Katrin Kurvits ütles, et pooldab Puka elanikuna Lääne-Tartumaa nimevarianti, mis tundub ühinenud valdade seisukohalt sobilikum.
Puka rahvamajas hääle andnud Katrin Kurvits ütles, et pooldab Puka elanikuna Lääne-Tartumaa nimevarianti, mis tundub ühinenud valdade seisukohalt sobilikum. Foto: Tiit Loim/Valgamaalane

Puka ja Palupera rahvas hääletas, kas liituda viie Tartumaa vallaga ning kas saada nime poolest osaks Lääne-Tartumaa või Elva vallast.

Reedene ja pühapäevane rahvaküsitlus pidi välja selgitama rahva tahte küsimuses, kas pooldatakse liitumist Elva linna ning Konguta, Puhja, Rannu ja Rõngu vallaga. Samuti tuli valida, kas võimalik seitsmest omavalitsusest moodustuv vald peaks kandma nime Lääne-Tartumaa või Elva vald.

E-hääletust seekord polnud, kõik hääled tuli anda füüsiliselt. Puka valla 1342 küsitlusealisest kodanikust käis valikut tegemas 234, andes osalusprotsendiks 17,4. See oli ka kaugelt kõrgeim osalus, kuna teiseks jäänud Puhja vallas andis hääle 7,1 ning Rannu vallas vaid 3,8 protsenti küsitlus­ealistest. Paluperas andis oma hääle 871 võimalikust 44 inimest, seega oli osalus 5,1 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles