Räästastes varitseb oht

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga gümnaasiumi katuselt eemaldati eile hommikul varisemisohtlik jää ja lumi tõstuki abiga. Enne seda piirasid ala hoituslindid.
Valga gümnaasiumi katuselt eemaldati eile hommikul varisemisohtlik jää ja lumi tõstuki abiga. Enne seda piirasid ala hoituslindid. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Külma ja sula vaheldumine on toonud katuseservadesse jääpurikad, mis jalakäija elu ja tervise ohtu võivad seada.

Valgas on olukord purikatega siiski eelmise nädalaga võrreldes paranenud. «Võtsin ühendust maja omanikega, saatsin SMSe ja hoiatuskirju ja nädalavahetusega on õnneks enamik purikatest kadunud,» rääkis Valga linnavalitsuse heakorravanemspetsialist Marju Kants, kes enda sõnul iga päev linna katuseservadel silma peal hoiab.

Kantsi sõnul saabki linnavalitsus majaomanikele vaid meelde tuletada, et need räästaid hooldaks. Asendustäitmine, kus linn purikate eemaldamiseks tõstuki telliks ja pärast tasu omanikult sisse nõuaks, enam kõne alla ei tulevat. Sama lugu olevat trahvidega. «Trahvi saab teha karistusseadustiku järgi alles siis, kui kahju on juba tekitatud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles