Etluskonkursi võit läks Tõrva

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Etluskonkursi «Koidulauliku valgel» maakondlik võitja Gregor-Villem Older läheb Valgamaad esindama juba detsembris Pärnus toimuvale 20. vabariiklikule konkursile. Võidu tõi noormehele särav, ilmekas ja hea diktsiooniga luuleesitus mõlemas voorus.
Etluskonkursi «Koidulauliku valgel» maakondlik võitja Gregor-Villem Older läheb Valgamaad esindama juba detsembris Pärnus toimuvale 20. vabariiklikule konkursile. Võidu tõi noormehele särav, ilmekas ja hea diktsiooniga luuleesitus mõlemas voorus. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Maakondlikul etlejate konkursil osales 17 luulelugejat seitsmest koolist. Vabariiklikule võistlusele saatis žürii Valgamaad esindama Tõrva gümnaasiumi õpilase Gregor-Villem Olderi.

Kõik osalejad võistlesid Tsirguliina rahvamajas korraldatud konkursil «Koidulauliku valgel» noorimas vanusegrupis 5.–9. klassini. Tugeva ja kõlava hääle, hea diktsiooni ja kindlameelse esitusega jäid silma lisaks võitjale Katariina Mehide Tõrva gümnaasiumist, Tuuli-Maria Tamm Palupera põhikoolist, Janne Hunt ja Mariis Fuchs Tsirguliina keskkoolist ning Pipi Õun Pühajärve koolist.

Kui eelmisel aastal pidid noored etlejad lisaks Lydia Koidula luulele või proosakatkendile ette kandma Merle Jäägeri loomingut, siis tänavu anti vabad käed. Ette kanti Ellen Niidu, Kersti Merilaasi, Viivi Luige, Anna Haava, Betti Alveri, Karl Ristikivi, Kadri Hinrikuse, Jaanus Vaiksoo, Doris Kareva ja Kärt Hellerma loomingut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles