Naine otsustas kassid halastuseks uputada

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haud oli kaevatud talumaja nurga taha sirelipõõsa alla.
Haud oli kaevatud talumaja nurga taha sirelipõõsa alla. Foto: Erakogu

Oktoobris saabus Eestimaa Loomakaitse Liidule vihje, mille kohaselt uputas eakas naine Valgamaal Koorkülas mitu kassi ning mattis need taluõuele. Politsei alustas juhtunu asjus väärteomenetlust.

Anonüümseks jääda soovinud teataja (nimi toimetusele teada), kes hiljem ka politseile sellekohaseid ütlusi andis, saatis vihjega Eestimaa Loomakaitse Liidule mitu õõvastavat fotot. Neilt on näha talumaja nurga juurde kaevatud madalat hauda, mille äärest ulatuvad välja vähemalt ühe hukatud kassi säilmed.

Vihje saatja, lemmikloomadele kodu leidmisega tegeleva isiku teada oli Veski talu elanikel vahepeal kümneid kasse. Pärast seda, kui talus elanud mees suvel suri ning talu pärisomanik lahkunu naise nii-öelda tänavale viskas, kadusid sealt ka paljud kassid. Vihje saatis teataja pärast seda, kui allesjäänud kasse toitma minnes selgus, et need on kadunud ning maja taga asub värske haud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles