Inimesed jätsid deklareerimata kümneid miljoneid

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scanpix / kollaaž Katri Karing

Maksu- ja tolliamet tuvastas 2010. aasta jooksul läbi viidud kontrollimiste tulemusel, et isikud jätsid deklareerimata ja tasumata kokku 63 miljonit eurot (980 miljonit krooni) makse.


Peamised kontrollimise valdkonnad olid kütuse, ehituse, vanametalli ja metsanduse sektor. Olulisel kohal oli ka fiktiivsete arvete kasutamise ja ümbrikupalga maksmise ning käibemaksupettuste tõkestamine.

89% läbi viidud kontrollidest tuvastas maksuhaldur maksuseaduste rikkumise. Neist 70% olid käibemaksualased. Endiselt oli 2010. aastal suurim probleem fiktiivsete arvete kasutamine.

Maksuhalduri selle aasta tähtsamad kontrollivaldkonnad on jätkuvalt kütuse, ehituse ja metsanduse sektor. Samuti on olulisel kohal võitlus arveveskitega, käibemaksu tagastuspettuste tõkestamine, ümbrikupalk ja käibemaksukohustuslaste registri korrashoid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles