Alaveski loomapark – pererahva kulukas hobi

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miilud ehk Davidi hirved ehk Hiina hirved on liik, mida metsikust loodusest enam ei leia. Võrumaa loomapargis ja Eesti kliimas tunnevad nad ennast näiliselt päris hästi.
Miilud ehk Davidi hirved ehk Hiina hirved on liik, mida metsikust loodusest enam ei leia. Võrumaa loomapargis ja Eesti kliimas tunnevad nad ennast näiliselt päris hästi. Foto: Lea Margus / Valgamaalane

Alaveski loomaparki külastasin suurte ootuste ja kotitäie porganditega ehk mitte parimal ajal, novembrikuise lumega. Talvisest ilmast hoolimata oli karupere – loomapargi uhkus ja õnnetus ühtaegu – küll veidi pahur ja unine, kuid ärkvel.

Võrumaal Mõniste vallas, Valgamaast kümmekond kilomeetrit eemal asuvas loomapargis, kus võib näha 16 liiki loomi ja linde, käiakse talvisel ajal vähe, suvel rohkem. Siin võib näha ilveseid, põtru, hirvi, mäkra, tuhkrut ja palju teisi loomaliigi esindajaid. Mõistagi on kõige kuulsamad tegelased, keda ka kauge maa tagant vaatama tullakse, Alaveski karud.

«Vahel on tunne, et päris täpselt aru ei saagi, mida vaatama tullakse – loomi või neid hulle, kes võtnud nõuks neid loomi pidada,» ütles Alaveski peremees Rein Kõiv poolnaljatamisi. Sellega viitas peremees majandamisraskustele ja juba mõnda aega kestnud vastasseisule veterinaar- ja toiduametiga, mis – tõsi küll – veidi laabuma on hakanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles