Maolõikuse läbi teinud naine: ma pole enam hall hiireke nurgas

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
49aastane valgalane Õie Kiis kaalub praegu 72 kilo ringis ja on oma kehaga rahul.
49aastane valgalane Õie Kiis kaalub praegu 72 kilo ringis ja on oma kehaga rahul. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ülekaal ja rasvumine on probleemid, mille tagajärjel tervis halveneb. Kuigi inimesed üritavad kehakaalu langetada dieetide, imerohtude ja trennidega, ei ole mõnele kõigest sellest mingit kasu. Abi on nad saanud mao vähendamisest.

49aastane Madis (nimi muudetud, toimetusele teada) otsustas maolõikuse ette võtta kaks ja pool aastat tagasi. Kuigi tervisega probleeme polnud, hakkas ta eluaastate lisandumisel mõtlema nende ennetamisele.

«Olen olnud lapsest peale veidi ümmargusem kui teised. Ka töö on olnud istuv ja vaimne, mitte füüsiline. Siiani ei olnud ülekaal elurütmi häirinud, kuid vanemaks saades hakkasin ühe enam ülekaaluga kaasnevatele tervisehädadele mõtlema,» rääkis mees. Elu jooksul on ta ära proovinud mitu dieeti ja muid võimalusi kaalu langetada, kuid kõik olid lühiajalise toimega ning endine kaal tuli ikka tagasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles