Riik võttis vastsündinute arstinimistusse kandmise kulu enda kanda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastsündinu. Foto on illustratiivne.
Vastsündinu. Foto on illustratiivne. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Riik on haigekassa pingelise eelarve tõttu võtnud vastsündinute perearstinimistusse kandmise kulud enda kanda ja seetõttu soovis haigekassa oktoobri lõpul sotsiaalministeeriumilt lisaraha.

"Täname teid otsuse eest, et kogu tervishoiusüsteemi puudutav arendus seoses vastsündinute perearsti nimistusse määramisega saab rahastatud riigieelarvelistest vahenditest,” kirjutas haigekassa juhatuse esimees Tanel Ross sotsiaalministeeriumile.

Oktoobri lõpul soovis haigekassa riigilt oma andmekoguteenuste täiendamiseks 17 000 eurot, kuna vastsündinute perearstinimistusse oleks haigekassale pingelise eelarve juures toonud kaasa lisakulutusi.

Perearstid on välja toonud, osade laste sünni ja olemasolu kohta puudub neil info. Seetõttu algatas ministeerium seadusemuudatuse, millega kantaks vastsündinud kohe pärast sündi perearstide nimistusse. Seadusemuudatuse rakendamiseks peab haigekassa täiendama oma andmekogude X-tee teenuseid, et nende vahendusel tekiks vastsündinul seos perearstinimistuga kohe pärast lapse sündi.

Erinevalt praegusest tähendab see tehniliselt vastsündinute andmete importimist kindlustusregistrisse enne nime ning elukoha registreerimist rahvastikuregistris, samuti lapse sidumist ema perearsti nimistuga kohe pärast lapse sündi ja andmete saabumist ja info kajastamist perearstidele pakutavates teenustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles