20 aasta jooksul on jäljetult kadunud kümmekond valgamaalast

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et võimalikult palju üksikasju koheselt kadunud inimese kohta selgeks teha, on politsei sõnul kadunud inimese otsingul kriitilise tähtsusega just esimesed otsingupäevad ja nädalad. Seetõttu kaasataksegi lisaks politseile otsingutele vabatahtlikke ja kohalikke inimesi.
Et võimalikult palju üksikasju koheselt kadunud inimese kohta selgeks teha, on politsei sõnul kadunud inimese otsingul kriitilise tähtsusega just esimesed otsingupäevad ja nädalad. Seetõttu kaasataksegi lisaks politseile otsingutele vabatahtlikke ja kohalikke inimesi. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tänavu on Valgamaal teadmata kadunuks jäänud üks inimene. Vaadates paarkümmend aastat ajas tagasi, on sel perioodil jäljetult kadunud 13 valgamaalast.

Sama erinevad, kui on kadunud inimesed, on ka kadunuks jäämise motiivid. Olgu kaotsimineku põhjus ükskõik milline, leidub alati keegi lähedane või tuttav, kellele ligimese kadumine on tõeline tragöödia.

Politsei andmetel jääb Eestis keskmiselt ühel aastal pikemaks ajaks teadmata kadunuks pea sadakond inimest, kellest suurem osa leitakse varem või hiljem elusana. Aastas laekub aga politseile tuhandeid teateid kadunud inimestest. Õnneks väga suur osa juhtumitest laheneb kiiresti – teinekord tunni või paariga – ja politsei abi ei vajatagi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles