Kümmekond Valga hoonet vajab kiiret lammutamist

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga linn on enda valdusesse saanud Kesk 19 hoone, mida paljud mäletavad mänguasjade kauplusena. Maja võib lammutada tingimusel, et asemele ehitatakse sama suur hoone.
Valga linn on enda valdusesse saanud Kesk 19 hoone, mida paljud mäletavad mänguasjade kauplusena. Maja võib lammutada tingimusel, et asemele ehitatakse sama suur hoone. Foto: Arvo Meeks

Mitut Valga kesklinna hoonet ootab lähiajal ees remont või lammutamine. Kunagine kreisihoone, kus asunud ka vangla, saab aga uue katuse.

Ehitusettevõte Eviko hakkab lähiajal lammutama Raja tänava poolset hooneosa, mis ehitati kunagi vangla otstarvet täitnud majale juurde nõukogude ajal. Põlengus kannatada saanud kreisihoone saab korraliku katuse ja silutakse ka fasaaadi. «Tööd peavad olema tehtud märtsi lõpuks,» sõnas Valga linnapea Kalev Härk. Otsitakse raha ka hoone sisemuse remondiks.

Et arendada välja keskväljak, on linn enda omandisse saanud ka Kesk 19 maja, mida võib lammutada tingimusel, et ehitatakse asemele sama suur hoone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles