Lavastus tutvustab jõulukombeid

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaibaalused Hip (Imre Õunapuu, vasakul) ja Hop (Agu Trolla) viivad lapsed krutskeid täis jõuluseiklusele.
Vaibaalused Hip (Imre Õunapuu, vasakul) ja Hop (Agu Trolla) viivad lapsed krutskeid täis jõuluseiklusele. Foto: MTÜ Müüdud Naer

Detsembri alguses etendub erinevates Põlvamaa, Valgamaa ja Võrumaa paikades lustakas lastelavastus «Vaibaaluste jõuluunistus». Loo toob publiku ette võro keelt ja kultuuri hindavate sõprade Tarmo Tagametsa ja Siim Sareali asutatud ning Lõuna-Eestist pärit teatritegelastest sõpruskonda koondav MTÜ Müüdud Naer.

See on humoorikas lugu krutskeid täis vaibaalustest Hipist ja Hopist ning nende mängulisest vanarahva tarkusi teadvast sõbrannast Jõulumemmest. Koos võetakse ette sündmusterohke ja õpetlik teekond jõulumaale, kus ootab neid ees pahur Pakipusija, kes ei oska enam lugeda laste kirju ega lahti siduda suurte unistuste kingikotti. Mis kingikotis asub ja kes või mis saab vaibaalustest, näeb juba etendusel.

Lavastus tutvustab lastele ning tuletab meelde vanematele talve ja jõuludega seonduvaid tõekspidamisi ning vanarahva tarkusi. Näiteks, kas ikka teame, mis on krässid ning miks jõuluõhtul tuleb süüa palju, aga targalt?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles