Otepää vald sai järjekordse aukodaniku

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Arukuusk (vasakul) Tehvandi staadioni avamisel möödunud aasta oktoobris.
Alar Arukuusk (vasakul) Tehvandi staadioni avamisel möödunud aasta oktoobris. Foto: Otepää vallavalitsus

Valla aukodanikuks sai SA Tehvandi Spordikeskus juhataja Alar Arukuusk. Tiitel antakse üle täna kell 15 Otepää gümnaasiumi aulas algaval vabariigi aastapäeva aktusel.


Aukodaniku nimetus antakse füüsilisele isikule auavaldusena vallale osutatud teenete eest. Tiitliga käib koos Otepää Aumedal, mis valmistatud hõbedast.

Aukodanikku premeeritakse 200 euroga, millele tänavu lisandub 11 eurot kui auhinna andmise aasta aastaarvu kaks viimast numbrit.

Arukuusk on sündinud Rakveres. 1988. aastal lõpetas ta TÜ spordi ja kehakultuuri erialal. Pärast ülikooli on ta töötanud ja tegutsenud vaid spordivaldkonnas: Tartu Suusaklubi ja Klubi Tartu Maraton asutajaliikmena ja juhatuse esimehena; Eesti Suusaliidu juhatuse liikmena ning Suverull ja FIS MK Otepää võistluse peakorraldajana. Alates 2005. aastast juhib ta SA-d Tehvandi Spordikeskus.

Arukuusk on viimased kakskümmend aastat tegutsenud Otepää nime tutvustamise ja maailma suusakaardile jäädvustamise nimel. Esialgu Suverulli võistlustel osalevate maailma suusakuulsuste kaudu, edasi Tartu Maratoni stardipaiga Otepääle toomisega ning kuni tänase päevani maailma karikavõistluste ja juunioride maailmameistrivõistluste korraldamisega.

Lisaks on tema käe all saanud tänaseks Tehvandist maailmas arvestatav suusakeskus. Otepääle on rajatud esimene Eesti normaalmõõtmetega suusahüppemägi, Eestis esimene rahvusvahelistele nõuetele vastav laskesuusatamise kompleks ning Eesti esimene aastaringse kasutusega multifunktsionaalne staadion. Otepääst on tänaseks saanud maailmas tunnustatud suusalinn, kõrvuti Lahti, Holmekolleni, Faluni ja teiste kuulsate võistluspaikadega.

Otepääd on külastanud Arukuuse korraldatud ürituste kaudu kümned tuhanded inimesed enam kui 50 riigist ja Otepää nimi on TV-ülekannete kaudu saanud tuttavaks sadadele miljonitele inimestele üle maailma.

Tehvandit võib pidada Eesti tippsuusatajate, sealhulgas olümpiavõitjate kasvulavaks, kuid lisaks professionaalsetele sportlastele on järjest enam tegevusi suunatud harrastussportlastele, ettevõtetele ning inimestele, kes soovivad veeta aktiivset ja sportlikku puhkust ja lihtsalt lõõgastuda.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles