«Maitske, pange leivale võid peale! Jooge piima ka!» pakkus Upruse talu peremees Allan Ilisson lahkelt, ladudes meile lauale ilusaid kollaseid juustukerasid, kohupiima, sõiratüki ja võikamaka ning kannutäie külma maapiima – kõik oma talu toodang.
Tellijale
Upruse talu toodang rikastab toidulaudu nii Tõrvas, Valgas kui Tartuski
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Juust on eri vanusega – mida vanem, seda kallim. See on näiteks hiljuti tehtud,» jagas ta selgitusi, «see kera veebruaris ja see poolteist aastat tagasi. Valmistan üht sorti juustu, kuid maitseerinevuse tekitab laagerdusaeg.» Veel valmistab ta ghee’d ehk selitatud võid, mis kokakunsti austajate seas hinnatud rasvaine praadimisel ja küpsetamisel ning tehakse seda võist kuumutamise teel.