Seadus toob üksikule pensionärile lisaraha

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taheva vallas Koikkülas elav pensionär Helve Muru ise toetusesaajate hulka ei kuulu, kuid ütleb, et abiks on see raha üksi elavatele eakatele kindlasti, kas või talveks küttepuude soetamisel.
Taheva vallas Koikkülas elav pensionär Helve Muru ise toetusesaajate hulka ei kuulu, kuid ütleb, et abiks on see raha üksi elavatele eakatele kindlasti, kas või talveks küttepuude soetamisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Üksi elavad pensionärid hakkavad saama riigilt 115 eurot toetust aastas. Kuigi mõni peab lisaraha naljanumbriks, kinnitavad teised, et toetusest on siiski suur abi.

Juba pea pool sajandit valgalane olnud 70aastane Kati Tammemäe, kes elab korteris üksi, arvas, et igasugune rahalisa on pensionärile tore uudis – nii ka tulevast aastast maksma hakatav toetus. «Mõni küll ütleb, et see iga-aastane pensioni tõus ja ka see ühekordne toetus on naerunumber, kuna summad olematud. Mina päris nii ei arva. 115 eurot on minule rohkem kui kuu aja söögiraha.»

20 aastat lihakombinaadis ja üle kümne aasta leivatehases töötanud naine saab kuus pensioni 380 eurot ning ütleb, et isegi viis eurot lisaraha on oluline. «Igasugune lisasumma teeb südame rõõmsaks. Kuigi mul on kaks poega, kes vajadusel alati abistavad, olen harjunud ise hakkama saama. Suviti korjan marju ja seeni, millega teenin lisaraha ja seetõttu tulen kenasti toime.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles