Tuntud kohalikud kaitseliitlased peavad äkkõppusi mõistlikeks

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimese jalaväebrigaadi lõpurivistus kaitseväe mullusel suurõppusel Siil, mille lööklauseks oli «Iga okas loeb!»
Esimese jalaväebrigaadi lõpurivistus kaitseväe mullusel suurõppusel Siil, mille lööklauseks oli «Iga okas loeb!» Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Valga militaarteemapargi juhataja Meelis Kivi ütles, et pooldab kaitseväe uusi välkõppusi, sest seda nõuab tänapäevane sõjapidamine. Mõistlikeks pidas neid ka kaitseliitlasest Valga linnapea Kalev Härk.

Kaitsevägi alustas täna õhtul õppusega «Okas», mille toimumisest anti reservväelastele teada alles neljapäeval. Kokku kutsuti õppustele 303 reservväelast Kaitseliidu Võru maleva 433. lahingkompaniist ning staabi- ja sidepataljonis 2014. aastal ajateenistuse lõpetanute hulgast. Tänavu kehtima hakanud riigikaitseseaduse muudatus lubab lisaõppekogunemistest teada anda 24 tundi enne nende toimumist.

Valga militaarteemapargi juhataja, major (erus) ja kaitseliitlane Meelis Kivi ütles, et pooldab väikese etteteatamisega õppusi pikemalt mõtlemata. «Kahtlemata peabki tänapäeva sõjajõudude võimekust silmas pidades operatiivsus olema ööpäevase etteütlemisajaga. Sellega me ju tegelikult saame oma valmidusastet analüüsida, hinnata. Ja kui peakski kutsumissüsteemis probleeme välja tulema, siis on ühe riigi kaitse seisukohast väga oluline neile reageerida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles