Valga toidupank laiendas olude sunnil haaret

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidupanga kogumispäevad on jõulutundest kantud.
Toidupanga kogumispäevad on jõulutundest kantud. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Toidupank on juba aastaid korraldanud toidukogumispäevi, ka jõulukuul. Valgas on kampaania sedakorda tulemas ainult Rimis, kuid plaan on kogumine läbi viia ka Tartus.

Selle aasta viimased toidukogumispäevad on täna ja homme. Valga toidupanga töökas meekond on selleks juba valmis ja nädalalõpul saab neid näha tavapärases paigas Rimi kaupluses ja veidi tavatumas – Tartus Eedeni kaubanduskeskuse Maximas.

Toidupanga vabatahtlike abiliste ülesanne on info jagamine ja annetatud toidukauba kokku kogumine ja pakendamine. Kõik kogutu jõuab järgnevate nädalate jooksul, enne jõule, piirkondliku toidupanga kaudu siinsete puududes elavate peredeni.

Põhjus, miks seekord otsustati toidukogumispäevad ka Tartus teha, on Valga toidupanga koordinaatori Teresa Sale sõnul üsna proosaline: asi on kogutava toidu kogustes.

Kuid millest pühade eel suurem puudus on? Sale kinnitas, et kuigi nad tavaliselt magusale rõhku ei pane, kuna see ei ole hädavajalik toit, siis seekord on see lastele mõeldes just teretulnud. "Piparkoogid on kindlasti jõulude ajal minev kaup, ka muud maiustused ja üldse kõik, mis võiks lastele rõõmu tuua. Ka meil on tore neid enne jõule lastele jagada."

Vähem tähtis ei ole siiski ka muu toit, Sale sõnul näiteks konsevid, purgisupid ja üldse kõik, mis ei ole kaerahelbed. «Kaerahelbevaru on meil olemas.» Sale soovitas headel annetajatel nõu küsida vabatahtlikelt ja lisaks on ka flaieritel kirjas, mida oleks soovitatav toidupanga korvi panna. Samas lisas ta, et tänulik ollakse igasuguse abi eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles