Puka vald on jäänud peata, aga ka kindla sihita

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmapäevasel Puka volikogu istungil kaotas oma koha viiest Puka vallavalitsuse liikmest kaks: vallavanema postil olnud Andrus Looskari (vasakul) ja vallavalitsuse liige Ermo Kruuse. Kuna kolm liiget jäi ametisse, on vallavalitsus maasekretäri hinnangul suuteline valla igapäevast tegevust korraldama, kuni volikogu määrab vallavanema asendaja.
Kolmapäevasel Puka volikogu istungil kaotas oma koha viiest Puka vallavalitsuse liikmest kaks: vallavanema postil olnud Andrus Looskari (vasakul) ja vallavalitsuse liige Ermo Kruuse. Kuna kolm liiget jäi ametisse, on vallavalitsus maasekretäri hinnangul suuteline valla igapäevast tegevust korraldama, kuni volikogu määrab vallavanema asendaja. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Viimane nädal on olnud Puka vallale pöördeline. Umbusaldamised, ühinemisplaane Elvaga seljataha jättev kannapööre haldusreformis – tagatipuks ollakse sootuks ilma juhita.

Puka volikogu kolmapäevase istungi kaks esimest päevakorrapunkti olid seotud umbusaldamisega – volikogu enamuse häälte toel said ametist priiks vallavanem Andrus Looskari ja vallavalitsuse liige Ermo Kruuse.

Samal istungil pidanuks määratama ka vallajuhi asemik, kuid seda ei tehtud, mistõttu on vald ajutises peataolekus. Puudub otsustus- ja allkirjaõigusega vallajuht ja seda vähemalt kuni järgmise volikogu istungini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles