Tavatu olukord Pukas: valda ei juhi keegi

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas vallavanema toolile istub veel enne aasta lõppu uus vallajuht või vähemasti tema asemik, sõltub juba Puka vallavolikogu töövõimest. Pilt on illustreeriv.
Kas vallavanema toolile istub veel enne aasta lõppu uus vallajuht või vähemasti tema asemik, sõltub juba Puka vallavolikogu töövõimest. Pilt on illustreeriv. Foto: Shuttersock.com

Pärast viimatist volikogu istungit, kui Puka vald umbusaldamise tulemusel vallavanema ja vallavalitsuse liikme kaotas, on seal ebaharilik olukord: olulistes küsimustes otsuseid langetada ei saa.

Kuigi vallavalitsuse töötajad teevad kõik, mis võimalik, et vallaelu toimiks tõrgeteta, ollakse siiski olukorras, kus puudub inimene, kel oleks õigus vallavalitsuse istung kokku kutsuda või olulised dokumendid allkirjastada. Nimelt jäeti volikogu istungil nimetamata vallajuhi asendaja.

Seadus sätestab, et volikogu valib samal istungil, kus saab teoks umbusaldamine, uue vallavanema või määrab ühe vallavalitsuse liikmetest vallavanema asendajaks kuni uue vallajuhi valimiseni. Möödunud kolmapäevasel istungil ei tehtud üht ega teist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles