Lapsevanem: vald käitus direktorit vallandades tormakalt

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helme vallavalitsuse järelevalvekomisjon leidis hiljuti Ala põhikooli õpilaskodu juhtimises hulgaliselt puudusi ning otsustas senise direktori Ants Piirsalu alates 26. novembrist ametist vabastada. Otsus tekitas kooliga seotud inimeste hulgas küsimusi.
Helme vallavalitsuse järelevalvekomisjon leidis hiljuti Ala põhikooli õpilaskodu juhtimises hulgaliselt puudusi ning otsustas senise direktori Ants Piirsalu alates 26. novembrist ametist vabastada. Otsus tekitas kooliga seotud inimeste hulgas küsimusi. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Vastused, mis Ala põhikooli õpilaste vanemad ja töötajad oma arupärimistele koolijuhi vallandamise kohta vallalt said, kõiki pöördumistele allkirja andnuid ei rahulda.

Lastevanemate 21 ning kooli töötajate ja hoolekogu liikmete novembris tehtud 20 allkirjaga pöördumistes on kirjas, et nad kõik olid endise direktori Ants Piirsalu tööga rahul. Seega nõudsid nad selgitusi, miks koolijuht töökohast ilma jäi.

Helme vallavanem Tarmo Tamm ütles, et vald jääb oma otsuse ja seisukohtade juurde. Pöördumiste järel tegid nad töötajate ja lastevanemate ühise koosoleku, kus vald andis direktori kohalt eemaldamise kohta selgitusi. «Seal sai üsna põhjalikult kõigile selgitatud ja tundus, et kõik jäid asjaga rahule. Väga rahumeelselt läks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles