Kuuse võib ka kulleriga koju tellida

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Sepp müüb ainult värskeid jõulupuid. Täpsemalt tähendab see, et hetkel, kui klient tellimuse veebipoodi sisestab, tema puu alles kasvab.
Kristjan Sepp müüb ainult värskeid jõulupuid. Täpsemalt tähendab see, et hetkel, kui klient tellimuse veebipoodi sisestab, tema puu alles kasvab. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Jõulukuuse võib tuua turult või kaubanduskeskusest, võib ka võtta ette väikese pereretke riigimetsa ning ise omale sobiva puu välja valida. Kel aga ei ole aega üht ega teist teha, võib siinsamas Valgamaal kasvava kena jõulupuu ka kulleriga koju tellida.

«Kõige armsam jõulupuu on see, mille ise metsast tood. Tule vali oma puu välja, riigimets on kõigile avatud!» on üleskutse kohe RMK (riigimetsa majandamise keskus) veebi avalehel. RMK on toimingu väga lihtsaks ja mugavaks muutnud, kuid kuuseotsijal tuleb valik teha ikka targalt ja loodussäästlikult.

Mis tähendab, et kuuske ei tohi maha võtta oma suva järgi ja kust juhtub. Keelatud on raiuda näiteks istutatud metsanoorendikest. Ka tuleks puu valida sealt, kus tal ei ole lootust suureks kasvada, näiteks teede ja kraavide servadest, liinide alt. Samuti ei tohi kuuske võtta kaitsealalt – needki on looduses reeglina tähistatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles