Kristel Veri elu on lill

Eeva Nugis
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silmade särades kinnitab lilleseadja 
Kristel Veri, et tal on väga ilus töö.
Silmade särades kinnitab lilleseadja Kristel Veri, et tal on väga ilus töö. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tõrva kõrtsihoone väikeses poes tegutseb korduvalt Eesti parimaks pulmaseadete tegijaks tunnistatud Kristel Veri. Tagasihoidlik naine on oma sõnul leidnud unistuste töö, mis täidab kogu ta elu.

Tõrvas sündinud ja kasvanud Kristel on lilledega leiba teeninud juba 16 aastat. Need on teda aga ümbritsenud  lapsest saati. «Kuna ema õppis Räpina aianduskoolis ja kasvatas kodus palju lilli, tekkis juba lapsena huvi lillemaailma vastu. Kuigi ema on lillekasvatamist ja ka -seadmist õppinud, pole ta kunagi sel alal töötanud. Võib-olla ongi minu roll ema unistusi oma töös täide viia.»

Patküla põhikooli lõpetamise järel leidis Kristel, et Valgamaa kutseõppekeskuse Helme osakonnas  kodumajandust õppides saab teadmisi ka aiandusest ning lillekasvatusest. Pärast kooli lõpetamist kuulis neiu, et tol ajal kohalikku lillepoodi pidanud tõrvalanna Ülle Juht otsib müüjat. Kuigi tal töökogemusi polnud, julges ta kandideerida. Äratundmine, et on jõutud õigesse kohta, sai selgeks kohe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles