Politsei pöörab joobes juhtidele suuremat tähelepanu

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Martin Ilustrumm

Esmaspäeval alanud Euroopa liikluspolitsei teemanädalal keskenduvad korravalvurid joobes juhtide liiklusest eemaldamisele, kahe päevaga tabasid politseinikud Eestis juba 52 alkoholi tarvitanud juhi.

Esmaspäeval algas Euroopa liikluspolitseid koondava TISPOL-i järjekordne teemanädal, mis seekord keskendub alkoholi tarvitanud juhtidele ning liiklusest eemaldamisele, pühapäevani kestva teemanädalal jooksul panevad politseinikud kogu Euroopas liiklusjärelvalve käigus rohkem rõhku alkoholi pruukinud juhtide roolist eemaldamisele, teatas Põhja prefektuuri pressiesindaja.

Politsei- ja piirivalveameti juhtivkorrakaitseametnik Sirle Loigo täpsustas, et esmaspäeval, kui korravalvurid viisid läbi suurema reidi, tabati üle Eesti kokku 42 ning teisipäeval kümme joobes juhti.

Ta nentis, et mida suuremate jõududega politsei juhtide joovet kontrollib, seda rohkem joobes juhte ka tabatakse. Lisaks tabatakse joobes juhte sagedamini kuu alguses, pärast palga- ja pensionipäevi, ning nädala alguses. «Esmaspäevad kipuvad sageli olema »sinised«, kus alkoholiga patustanuid on rohkem,» sõnas Loigo.

Loigo nentis, et taas on saabumas pühadeperiood, kus inimesed istuvad pikkade pidulaudade taga. «Kindlasti peaksid inimesed jõulude ja aastavahetuse ajal arvestama, et pärast peolauast tõusmist käituksid nad liikluses eeskujulikult,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles