Sotsiaalmaja juhataja: ka siin elavad inimesed

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga gümnaasiumi abituriendid valisid sel aastal oma heategevuse objektiks just sotsiaalmaja. Põhjendasid nad oma valikut sellega, et avalikkus ei tea sellest majast ega siinsetest elanikest just palju ning tundus õige just siia oma väike panus anda.
Valga gümnaasiumi abituriendid valisid sel aastal oma heategevuse objektiks just sotsiaalmaja. Põhjendasid nad oma valikut sellega, et avalikkus ei tea sellest majast ega siinsetest elanikest just palju ning tundus õige just siia oma väike panus anda. Foto: Lea Margus / Valgamaalane

Jõululaupäev astub pikkade sammudega lähemale. Linn on tuledes, pidulike-pühalike sündmustega tähistavad seda aega koolid ja asutused, kodudki on jõuluootuses. Mina aga sean sammud Valga linnaäärsesse hämarasse põiktänavasse – maja juurde, mille kodakondsetel juba ammu jõulude suhtes suuri ootusi ei ole.

Mõtlesin juba mõnda aega tagasi, kuidas läheb elu sotsiaalmajas, mis ametlikult Valga töötute aktiviseerimiskeskuse nime kannab, nüüd jõulude eel võtsin selle käigu ette.

Sotsiaalmaja juhataja Anu Lii Jürman ütles, et oma personaliga katsuvad nad veidigi jõulumeeleolu vanasse remondi järele hõikavasse majja tuua, koguni tublide abiturientide heategevuse abiga pisikest jõulurõõmu jagada. Ometi tunnistab ta, et vahel nullivad elanikud head plaanid päris ära.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles