Valga surnuaias vedelesid süstlad

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahtlased süstlad Valga piiril asuva Tartu maantee kalmistul.
Kahtlased süstlad Valga piiril asuva Tartu maantee kalmistul. Foto: Taavi Niittee/Valgamaalane

Jõululaupäeval lähedastele küünlaid viinud mees avastas Valga piiril asuvalt kalmistult mitu kasutatud süstalt, mille päritolu talle kahtlasena tundus. Leidja ei olnud kindel, kas kutsuma peaks politsei või süstlad ise ära koristama.

«Näed, ka narkomaanid käivad jõulude ajal surnuaial,» tegi Tarmo (perekonnanimi toimetusele teada) musta huumorit. Vihjega oli kaasa pandud ka fotod Tartu maantee kalmistult kalmistu parkla kõrval murul vedelevatest süstaldest. Ühtekokku leidis mees neid viis, millest mõnel oli kaitsekork otsas, teistel aga terav nõel paljastatud.

«Ise neid süstlaid käppida ei ole kindlasti hea mõte, jumal teab mis jama kaela saab. Jätta maha vedelema? Mõni astub peale või mõni laps hakkab käperdama ja torkab ennast. Visata prügikasti? Mõni suudab prügikastis sobrades nõela kätte saada või on hiljem jäätmekäitlejatel jama,» arutles kodanik, kes otsustas lõpuks süstlad ettevaatlikult jalaga kõige käidavamalt rajalt eemale lükata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles