Tööstusettevõtted saavad parema taristu

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike-Laatsi tööstuspark Valgas
Väike-Laatsi tööstuspark Valgas Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga linnavalitsus kuulutas 23. detsembril välja hanke linna tööstus- ja ettevõtlusalade taristu uuendamise projekteerimistööde peaprojekteerija leidmiseks. Plaanis on rekonstrueerida Priimetsa ja Väike-Laatsi piirkondades asuvate tööstus- ja ettevõtlusalade taristu.

«Hanke väljakuulutamine on üks esimesi samme valmistamaks ette projekti, mille eesmärk on luua senisest paremad tingimused majandustegevuseks linna tööstus- ja ettevõtlusaladel nii olemasolevatele ettevõtetele kui ka uutele investoritele,» selgitas linnapea Kalev Härk. «Ühtlasi väheneb kesklinna ja elamupiirkondade liikluskoormus. Samuti aitab projekt kaasa seniste töökohtade säilimisele ning uute tekkimisele.»

Linnapea sõnutsi on projekti ettevalmistamisega juba alustatud. «Soovime kaasata kõiki mõjupiirkonnas tegutsevaid ettevõtjaid ja teisi huvitatud osapooli, et sünniks võimalikult hea keskkond ettevõtjatele ja elanikele,» lisas linnapea.

Projekt «Valga linna tööstus- ja ettevõtlusalade avaliku tugitaristu kaasajastamine» on osa Valgamaa piirkondade konkurentsivõime tugevdamise tegevuskavast. Projekti esitamise tähtaeg 2017. aastal ei ole veel teada. Tegevusi rahastatakse Euroopa Liidu (85%) ja Valga linna (15%) rahaga. Eeldatav toetuse suurus on miljon eurot, millele lisandub omaosalus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles