Väikepoodnikud seaduse muutmisel olulist mõju ei näe

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga väikepoes Riskal on kasum sigaretimüügilt juhataja Jelena Sofijantšuki sõnul suurele käibele vaatamata väga väike nagu teisteski poodides. Samuti saab suitsuleti kuludeta silma alt ära tõsta.
Valga väikepoes Riskal on kasum sigaretimüügilt juhataja Jelena Sofijantšuki sõnul suurele käibele vaatamata väga väike nagu teisteski poodides. Samuti saab suitsuleti kuludeta silma alt ära tõsta. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaalasega suhelnud väikepoodnike sõnul teeb tubakatoodete väljapaneku keelamine nende elu küll veidi keerulisemaks, aga et sigaretimüügi kasum on niigi väga väike, on muutus pigem tühine.

Valitsuse heaks kiidetud tubakaseaduse muutmise eelnõu lisab seadusesse muu hulgas tubakatoodete ja nendega seonduvate toodete väljapaneku keelu ning nende kaubamärkide esitlemise keelu jaekaubanduse müügikohtades.

Just selle punkti tõttu esitas 279 väikepoodnikku valitsusele pöördumise, milles nad leiavad, et väljapaneku keeluga kaasneb väikekaubanduse hääbumine maapiirkondades ja paratamatult väikepoodide sulgemine. Nende sõnul moodustab tubakatoodete müük paljudes nende kauplustes käibest kolmandiku ja enamikus vähemalt 10 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles