Uus aasta toob palgalisa ja toetuste kasvu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maakonna õpetajate hariduskonverentsidel ei ole saadud üle ega ümber õpetajate töötasu küsimusest. Sel aastal tõstetakse õpetajate töötasu alammäär 958 eurolt 1050 euroni kuus. Valitsus on võtnud eesmärgiks tõsta 2019. aastaks õpetajate töötasu 120 protsendini Eesti keskmisest palgast.
Maakonna õpetajate hariduskonverentsidel ei ole saadud üle ega ümber õpetajate töötasu küsimusest. Sel aastal tõstetakse õpetajate töötasu alammäär 958 eurolt 1050 euroni kuus. Valitsus on võtnud eesmärgiks tõsta 2019. aastaks õpetajate töötasu 120 protsendini Eesti keskmisest palgast. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Alanud aasta toob palgakasvu õpetajatele, sotsiaalhoolekande- ja kultuuritöötajatele ning siseturvalisuse valdkonnas tegutsevatele inimestele. Suureneb lasterikaste perede toetus ja käivitub elatisabifond.

Valitsus kinnitas eelmisel nädalal õpetajate töötasu alammäära, mille järgi tõuseb õpetajate miinimumpalk jaanuarist 1000 euroni ning septembrist 1050 euroni. Riigieelarveline lisaraha lubab samal ajal tõsta õpetajate keskmise palga aasta esimesel poolel vähemalt 1200 euroni ja sügisel vähemalt 1260 euroni. Praegu kehtiv õpetajate töötasu alammäär ehk miinimumpalk on 958 eurot.

«Nii üldharidus- kui kutsekoolide ja lasteaiaõpetajate tempokamat palgatõusu on vaja, et motiveerida häid õpetajaid koolis püsima ning noori õpetajakutset valima. Kokku suureneb õpetajate töötasu alammäär võrreldes eelneva aastaga pea kümme protsenti,» märkis haridus- ja teadusminister Mailis Reps.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles