Omavalitsuste hulk väheneb esialgu 113 võrra

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sangaste ja Otepää omavalitsused sõlmisid ühinemislepingu 23. detsembril. Nendega samasse valda hakkab kuuluma ka 7 praegu Palupera valla koosseisus olevat küla. Pildil Otepää vallavolikogu esimees Siim Kalda (vasakul) ja Sangaste vallavolikogu esimees Rando Undrus.
Sangaste ja Otepää omavalitsused sõlmisid ühinemislepingu 23. detsembril. Nendega samasse valda hakkab kuuluma ka 7 praegu Palupera valla koosseisus olevat küla. Pildil Otepää vallavolikogu esimees Siim Kalda (vasakul) ja Sangaste vallavolikogu esimees Rando Undrus. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Uue aasta saabumisega lõppes haldusreformi esimene ehk kohalike omavalitsuste omaalgatuslike ühinemiste etapp. Reform jätkub valitsuse algatatud ühinemiste etapiga, mille käigus tehakse ühinemisettepanek omavalitsustele, kes tänaseks miinimumsuuruse kriteeriumi ei täida.

Valitsus on juba kinnitanud kaks Valgamaad puudutavat ühinemisotsust. Neist ühe kohaselt liituvad Helme, Hummuli ja Põdrala vald ning Tõrva linn Tõrva vallaks. Valga linn, Karula, Taheva, Tõlliste ja Õru vald aga moodustavad Valga valla.

Samuti on kohaliku omavalitsuse volikogud kinnitanud otsuse, mille kohaselt ühinevad Valgamaal Sangaste ja Otepää vald ning Palupera valla Lutike, Makita, Miti, Neeruti, Nõuni, Päidla ja Räbi küla. Ülejäänud seitse Palupera valla küla aga moodustavad tulevikus koos Elva linna, Konguta, Rannu, Rõngu ja Puhja vallaga Elva valla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles