Linnajuht soovib oma ametis jätkata

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ei maksa lasta ennast pintsakust ja ametlikust kabinetist ära petta. Valka linnapea Vents Armands Krauklis pole mitte alati tõsine linnajuht, vaid paar korda aastas ka juba 30 aastat tegutsenud ansambli Bumerangs lõbus laulu- ja pillimees. Nädalavahetustel kehastub ta aga muusikaliseks konduktoriks.
Ei maksa lasta ennast pintsakust ja ametlikust kabinetist ära petta. Valka linnapea Vents Armands Krauklis pole mitte alati tõsine linnajuht, vaid paar korda aastas ka juba 30 aastat tegutsenud ansambli Bumerangs lõbus laulu- ja pillimees. Nädalavahetustel kehastub ta aga muusikaliseks konduktoriks. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

2013. aastast piirilinna Valka kihelkonnaduuma eesotsas olev Vents Armands Krauklis soovib ametis jätkata ka pärast sel aastal Lätis toimuvaid kohaliku omavalitsuse valimisi. «Et näidata oma kindlat soovi linna eesotsas jätkata, ei kandideeri linnajuht ka järgmisel aastal Läti parlamenti,» rääkis Põhja-Läti ajalehe Ziemeļlatvija peatoimetaja Ingūna Johansone.

Vastava otsuse tegi Krauklis tema sõnul teatavaks hiljuti Valkas peetud Vidzeme partei 6. kongressil. Tegu on seejuures parteiga, mille üks looja Krauklis ise on, samuti on ta siiani üks partei juhtfiguuridest. Samuti on partei juhtkonnas mitme teise Vidzeme piirkonna suurema linna – näiteks Smiltene ja Strenči – juhid.

Varem ka Ziemeļlatvija peatoimetajana töötanud Krauklis on Valka linna eesotsas olnud ka aastatel 2001–2006. Siis oli tema ametinimetus linnapea. 2006. aastal valiti ta Rahvapartei esindajana Läti parlamenti, kus ta oli 2013. aastani, mil naasis Valka linnajuhi kohale – nüüd küll kihelkonnaduuma esimehena. Ametinimetus muutus seoses Lätis läbi viidud haldusreformiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles