Valga sotsid liituvad umbusaldusavaldusega

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Teder
Jüri Teder Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga sotsiaaldemokraadid otsustasid ühineda Reformierakonna juhitava linnavalitsuse vastu esitatud umbusaldusavaldusega, mida linnavolikogu oma homsel erakorralisel istungil hääletab.

Umbusalduse linnavalitsuse tagandamiseks algatas 19. veebruaril volikogu kaheksaliikmeline Keskerakonna fraktsioon, Reformierakonna senine koalitsioonipartner.

«Oleme pidanud konsultatsioone nii Reformierakonna kui Keskerakonnaga. Kriisisituatsiooni kiiremaks lahendamiseks otsustasime umbusaldust toetada ja alustada seejärel Keskerakonna fraktsiooni liikmetaga läbirääkimisi võimaliku koalitsioonilepingu tingimuste üle,» ütles Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Valgamaa piirkonna esimees Jüri Teder.

Vastava otsuse langetas kolmapäeval, 2. märtsil koos olnud Valga volikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni ja maakonnaorganisatsiooni juhatuse laiendatud koosolek, kus arutelu all oli Valga linnas kujunenud poliitiline olukord.

Keskerakonna ja Reformierakonnaga peetud kohtumistel käsitleti Tederi sõnul Valga linna valupunkte ja erakondade vaateid nende lahendamiseks. Kõne all olid haridusreformi temaatika, teede ja tänavate olukord ja teised linna ees seisvad probleemid.

«Ühisosa mõlema erakonnaga on olemas. Paremad koostöövõimalused tulenevad vastastikusest lugupidamisest ja võimest teha meeskonnatööd,» rääkis Teder. «Tänaseni on kõik arukad otsused leidnud volikogus 21 saadiku toetuse. Loodan, et sõltumata uue koalitsiooni koosseisust jääb volikokku alles konstruktiivne õhkkond ja linna arengule ning tulemusele orienteeritus.»

«Valga linna ette kerkinud probleemide hulk vajab mõistlikke lahendusi ja kitsa eelarve tingimustes arukat käitumist. Kõige vähem on meil hetkel tarvis poliitilist kemplemist ja asjatut üksteise süüdistamist,» lisas Teder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles