Üha enam kalmistute andmeid kolib internetti

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nüüd saavad ka Taheva valla Hargla kalmistule maetute lähedased otsida infot lahkunute kohta ning suhelda ja lahendada oma probleemid kalmistutega interneti vahendusel mugavalt.
Nüüd saavad ka Taheva valla Hargla kalmistule maetute lähedased otsida infot lahkunute kohta ning suhelda ja lahendada oma probleemid kalmistutega interneti vahendusel mugavalt. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eestis on kasutusel unikaalne infosüsteem, kus ligi 150 surnuaia andmed. Valgamaal on lisaks varasematele registris nüüd ka Taheva valla kalmistud.

Infosüsteem, mis ühendatud portaaliga kalmistud.ee, loob vaba juurdepääsu Haudi andmebaasile ja sisaldab kõikide liitunud surnuaedade kodulehti. Nii saavad inimesed otsida infot kalmuliste kohta, suhelda ja lahendada oma probleemid kalmistutega interneti vahendusel mugavalt.

Koostööläbirääkimisi Valgamaa omavalitsustega alustati umbes kolm aastat tagasi, eesmärgiga liita maakonna 20 kalmistut ühiselt infosüsteemiga Haudi. Enamik omavalitsusi oli nõus ja see tähendas kulude jagamist terve maakonna omavalitsuste peale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles