Koos mandariinidega saabus ka kõhugripi hooaeg

Eeva Nugis
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauaaegne lastearst ning ka perearstina tegutsev Luule Tampere oskab viirustega võitlemiseks palju kogemusi ja soovitusi jagada.
Kauaaegne lastearst ning ka perearstina tegutsev Luule Tampere oskab viirustega võitlemiseks palju kogemusi ja soovitusi jagada. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kui vaadata terviseameti kodulehelt nakkushaigustesse haigestumise statistikat ning uurida toidupoodidest müüdavate mandariinide koguseid, tekivad paratamatult seosed.

«Eelmise aasta detsembri statistikat küll veel pole, kuid terviseameti kodulehekülje andmete kohaselt on 11 kuuga registreeritud 677 noroviirusnakkuse juhtu, mis pea kahekordne tõus võrreldes üle-eelmise aasta sama ajavahemikuga,» ütles terviseameti avalike suhete juht Iiris Saluri

Tema kinnitusel esines noroviiruste põhjustatud haigestumisi rohkem, kuna registreeriti viiruse põhjustatud puhanguid. Neist suurim, üle 100 haigestunuga puhang oli kooliaasta alguses ühes Rakvere suures gümnaasiumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles