Kohus mõistis mehe süüdi enam kui poolesajas varguses (1)

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna seisis Tartu Maakohtu Valga kohtumajas kohtu ees 47aastane Läti kodanik Janis Skopecs, keda süüdistati ajavahemikul 15. oktoobrist 2013 kuni 8. novembrini 2014 Valgas korteritesse ja eramutesse omavoliliselt sissetungimistes ja vargustes.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri esitatud süüdistuses oli välja toodud 58 Valga linnas korteritesse või eluruumidesse omavolilise sissetungi ja varguse episoodi. Antud kriminaalasjas oli 67 kannatanut ja kogukahju on pisut üle 67 500 euro, andis teada Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Urmas Glase.

Tartu maakohus mõistis Läti kodakondsusega õigeks ühes omavolilise sissetungimise episoodis, kuna selles osas loobus prokurör süüdistusest. Samas mõistis kohus Skopecsi süüdi vargustes ja omavolilistes sissetungides ja mõistis talle viieaastase vangistuse. Kohtunik oli Tartu maakohtu Valga kohtumaja kohtunik Annemarie Gerassimov.

«Karistusaja algust arvestatakse 12. novembrist 2014, mil Skopecs asus kandma talle eelmise kohtuotsusega mõistetud kolmeaastast vangistust, mis loetakse kaetuks täna mõistetud karistusega. Seega on mõistetud viieaastane vangistus liitkaristus,» täpustas esimese ja teise kohtuastme avalike suhete teenistuse pressiesindaja Krista Tamm.

Lisakaristusena kohaldatakse talle väljasaatmist koos sissesõidukeeluga viieks aastaks. «Lisakaristuse tähtaega arvestatakse alates tema Eestist väljasaatmisest,» lisas Tamm.

Kannatanutele tuleb tal kohtuotsuse järgi hüvitada tsiviilhagide katteks kokku enam kui 48 000 eurot. Menetluskuludena peab ta tasuma kokku 11 370 eurot.

Kohtumenetluse pooled saavad tänase otsuse vaidlustamise soovist teatada seitsme päeva jooksul. Kui otsus vaidlustatakse, teeb kohus motiveeritud tervikotsuse teatavaks 24. jaanuaril.

"2014. aasta oktoobrist vahi all viibivat meest on Läti Vabariigis korduvalt karistatud varavastase kuritegude toimepanemise eest," ütles Urmas Glase.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles