Muuseum näitab kodutütarde tegemisi ja kristlikke punkpilte

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisaks oma kunstiandele esitles Raido Rätsep (vasakul) näituse avamisele tulnutele ka oma lauluoskust, esitades koos oma sõbraga punklaule.
Lisaks oma kunstiandele esitles Raido Rätsep (vasakul) näituse avamisele tulnutele ka oma lauluoskust, esitades koos oma sõbraga punklaule. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga muuseumis avati teisipäeval korraga kaks näitust. Esimeses galeriis on Raido Rätsepa kristlikud punkpildid ja teises Kodutütarde 85. aastapäevale pühendatud väljapanek.

«Joonistanud olen terve teadliku elu. Viieaastaselt korraldasin Pärnu lasteaia Mai lastele Moskva Kremli teemalise kunstinäituse. Tegin isegi kunstiäri ja vahetasin ühe poisiklutiga joonistuse tinasõduri vastu. Nooruki ja punkarina oli mu tuba nagu ateljee – isegi lagi oli täis maalitud,» rääkis endine punkar ja iseõppinud harrastuskunstnik Rätsep näituse avamisel.

Kunstianne kippus tuhmuma, kui mees narko- ja alkoholisõltuvusse langes. Talent elustus 2013. aastal, kui Rätsep alkoholist võõrdus ja pühapäeviti pärast kirikus käimist vennatütrel külas käis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles