Valga meelitab miljardiinvesteeringut endale

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga üheks trumbiks peab linnapea head raudteeühendust.
Valga üheks trumbiks peab linnapea head raudteeühendust. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga linnapea Kalev Härk saatis sel nädalal puidurafineerimistehase rajamise kavatsusest teatanud ettevõttele OÜ Est-For Invest juhatuse liikmetele üleskutse rajada tehas Valga piirkonda.

«Saatsin kirja Margus Kohavale ja Aado Pollile, kus kutsun neid Valgasse tutvuma kohapeal võimaluste ja oludega ning kaaluma just Valgat tehase asukohana,» rääkis linnapea Kalev Härk.

Ta selgitas, et tõi kirjas välja Valga mitmed eelised võrreldes mõne teise Eesti piirkonnaga. Nimelt selle, et Valgal on suurepärane asukoht nii transpordi kui ka tööjõu mõttes, sest on raudteeühendus nii Läti kui Venemaaga ning samuti on tehasel võimalik leida vajadusel tööjõudu Põhja-Lätist.

«Loodan, et ettevõtjad näevad Valga piirkonnas potentsiaali. Oleme valmis igakülgselt toetama tehase rajamist Valga piirkonda,» kinnitas linnapea Kalev Härk. Linnapea saatis kirja ettevõtlus- ja infotehnoloogia minister Urve Palole selleks, et ministeerium toetaks ettevõtet just Valga piirkonda tehase rajamisel.

«Valga on tööstuse jaoks tervikuna väga hea asukohaga,» sõnas linnapea Kalev Härk. Ta lisas, et julgustab ka teisi ettevõtteid rajama tehaseid Valka. «Valga linnavalitsus on valmis toetama tööstuse rajamist ja arendamist vastavalt võimalustele.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles